Page 2 - Članek 1
P. 2

NARAVA – ZDRAVJE












































































           Cvetni prah                        sproti, vi{ke na razli~ne na~ine predelamo  `lico medu ter prav tako veliko `lico cvetne-
           Cvetni prah ali pelod postaja zaradi svojih  ali jih zamrznemo, da jih lahko uporabimo  ga prahu (pribli`no 15 gramov). ^e sadna so-
           hranilnih in zdravilnih lastnosti vedno bolj  v hladnej{em obdobju leta. Cvetni prah po-  lata ni dovolj so~na, ji dodamo sve` jabol~-
           priljubljen ~ebelji pridelek kot popolnoma  biram iz smukalnikov vsak ve~er, ga o~istim  ni sok. Tega smo pridelali toliko, da ga bo-
           naraven prehranski dodatek. V reviji Moj  in ga takoj globoko zamrznem. Nikoli ga ne  mo imeli vse leto, pa {e za kis smo ga veliko
           mali svet sem `e pred ~asom opisal, kako ga  su{im, ker se zavedam, da bi s su{enjem uni-  pripravili. Zrnca ~ez no~ v teko~ini nabrek-
           v na{i dru`ini u`ivamo v vsako jutro doda-  ~il nekatere zdravilne u~inkovine. Vsako zrn-  nejo, trda lupinica se omeh~a in tako posta-
           nega v sadni solati. Sadja ne kupujemo, ker  ce cvetnega prahu obdaja trda lupinica in ta  ne cvetni prah la`e prebavljiv.
           ga za lastne potrebe pridelamo dovolj sami.  bi postala s su{enjem {e tr{a in zato te`je
           Leto{nja sezona je ena najbogatej{ih, kar jih  prebavljiva. Sadni zajtrk pripravimo `e zve-  ^ebelji kruhek ali izkopanec
           pomnim. Ker vsega sadja ne moremo pojesti  ~er in tedaj dodamo v vsako skodelico veliko  Morda bomo letos izjemoma uporabili kot

                                                                                              NARAVA – ZDRAVJE | MMS 10/20  43
   1   2   3